Назад  |   Начало  »  Алтернативно лечение  »  Народно лечение  »  Лекуване с домашни средс...  »  Чернота за по-добро зрение

Чернота за по-добро зрение

Чернота за по-добро зрение

Американският лекар д-р Уйлям Бейтс е разработил методика за възстановяване на зрението. Неговите многобройни пациенти, страдащи от различни форми на очни заболявания, в кратки срокове не само се отказват от очила, но и констатират подобрение на общото си състояние и повишена работоспособност на организма.

От два чифта в еднаква степен добри очи единият ще запази идеално зрение, а другият ще го загуби още в детската градина само защото единият човек гледа обектите без усилия, а другият не прави това. Психическото напрежение от всякакъв характер винаги води до съзнателно или несъзнателно напрягане на очите. Ето защо за доброто зрение е необходимо очите постоянно да бъдат в ненапрегнато, отпуснато състояние.

Отпускане

За повечето от хората е достатъчно просто да си затворят очите. За по-висока степен на отпускане трябва да поставите длани върху затворените си очи (с пръсти, сплетени на челото) така, че да избегнете налягането върху очните ябълки. Но дори и при затворени очи, зрителните центрове в мозъка могат да останат възбудени, а очите могат да се напрягат, както и преди това, за да гледат. Абсолютно черното поле ще се появи тогава, когато психиката изпадне в състояние на покой.

Спомняйте си последователно за черна шапка, черни обувки, черно палто, черни плюшени завеси или гънки на черен плат и т.н., като задържате всяка вещ в паметта си само за части от секундата. На много хора може да помогне изреждането на всички букви от азбуката, като си ги представят съвършено черни.

Когато отпускането е пълно, то представлява един от най-добрите примери за осигуряване отпускането на всички нерви на сетивните органи, включително и на зрението. Когато по такъв начин успеете да постигнете пълно отпускане (което съответства на способността да се види идеално черното), то ще се запази и след отварянето на очите. В този случай зрението на човека се подобрява за продължително време.

Спомняне

Когато психиката е способна да си спомни идеално някои от проявите на сетивните органи, тя винаги се отпуска. Ако можете точно да си спомните тиктакането на часовника, някакъв аромат или вкус, вашата психика ще дойде до идеално състояние на покой. Тогава, ако затворите очи и ги прикриете с длани, ще видите абсолютна чернота. Какъвто и метод за подобряване на зрението да прилагате, препоръчваме ви това да си спомните някаква малка площ с черен цвят, например точка. В някои случаи хората са се излекували за много кратко време само с този простичък метод. Някои, обаче, намират за много по-лесно на първо време да си спомнят голяма площ, например една огромна черна буква, като при това си представят една част от буквата по-черна от всички останали части. Те могат да започнат от най-голямата буква, да преминат към по-малките и да достигнат на края до черната точка. Когато спомнянето на точка стане навик, то не само че няма да бъде затруднително, но ще е от полза и за останалите психически процеси.

Хората, които никога не са носили очила, ще почувстват облекчение по-бързо от тези, които носят. Ето защо очилата трябва да се отхвърлят от самото начало на лечението. Когато това не може да стане без значителни неудобства или когато човек в хода на лечението е принуден да продължава да върши своята работа, което му е невъзможно без очила, тяхното използване може да се разреши за известно време, но това обстоятелство винаги бави лечението. Успех при лечението чрез отпускане са постигнали хора от различни възрасти, но обикновено децата реагират много по-бързо от възрастните.

Рейтинг: 1.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 25471

Препоръчани продукти

Коментари за Чернота за по-добро зрение

  1. .

    МНОГО ЛОШО

  2. 1.

    Много непричтно усещане

  3. 2.

    Така и не се разбира, как да се отпуснат очите и какво е точно упражнението. Нали като заспиш, очите се отпускат е и ??

Подобни статии

Лекуване със сол

Лекуване със сол

Солта в народните рецепта се и препоръчва най-вече при шипове и простудни заболявания. Главоболие  ...
Лекуване със сяра

Лекуване със сяра

Болки в стомаха  Вземат се равни части медицинска сяра, сода бикарбонат и захар. Размесват се доб...
Лекуване с трици

Лекуване с трици

Пшеничени или ръжени трици се слагат във вода (2 л вода, 1 непълна чаена чаша трици) и се варят на...
Лекуване със стипца

Лекуване със стипца

Стипца на прах или разтворена във вода действа стягащо, спира кръвта при порязване, почиства гнойни ...
Лекуване със свинска мас

Лекуване със свинска мас

Свинската мас, предимно несолена или промита в 9 води, намира голямо приложение в нашата народна мед...