Назад  |   Начало  »  Алтернативно лечение  »  Народно лечение  »  Лекуване с домашни средс...  »  Уринолечение

Уринолечение

Уринолечение

През февруари 1996 година беше свикана първата световна конференция по уринотерапия. Целта на този форум беше да се намерят научни доказателства за ефикасността на това лечение.

Тук ще отделим малко повече място за чудодейния според много автори, но все още спорен лек, който носим в себе си.

Да започнем с това, че много от участниците в конференцията казаха, че пият своята урина или я използват за масаж на тялото си.

Древните лекари познавали съставките на минералите, растителните екстракти и животинските продукти. Прилагали в лечението си въздуха, почвата и веществата от човешкия организъм. Класическата индийска медицина, широко практикувана и в съвременния свят, ползва също урината като лечебно средство. Чувството ни за хигиена ни кара да възприемаме урината едва ли не с отвращение. Но ако съдим честно, по-малко неприятни асоциации ли предизвикват медикаментите от чревни бактерии, змии...?

Уринолечението е едно просто домашно средство, лек, който ти е на разположение по всяко време. Урината съдържа хормони -кортикоиди, естроген, тестостерон, ренин и др.; минерални вещества - калций, калий, магнезий, фосфор, натриев хлорид, бромиди, флуориди, желязо, йод, сяра, цинк; витамини - С, групата В, аминокиселини, ензими, имуностимулиращи вещества, алантоин, пуринова киселина, пикочна киселина и др.

ДА ОБОБЩИМ - урината съдържа крайно необходими за организма биохимични вещества, част от които се приготвят от фармацевтите като медикаменти. Логично е да си зададем въпроса - щом съставните части на урината помагат като таблетки, защо да не се ползва тя самата? В нея няма нищо нечисто, тя действа по-обхватно от фабричните продукти. Но изниква не по-малко логичният въпрос - след като по урината се диагностират около 60 заболявания, не е ли тя носител на болестопричинители? Не връща ли болестните процеси в организма? Отговорът е прост - попаднали отново в организма, те стимулират защитната система.

Мнозина лекари обаче са скептични по отношение качествата на урината. Според тях тя не е вредна в малки дози, но в никакъв случай не е панацея. „Каква е ползата да консумираме това, което здравите ни бъбреци са отделили?" По този толкова стар нов въпрос тепърва ще се говори. Ще кажем само - в Русия, франция, Австрия, Италия, Швейцария, Япония, Китай, Индия урината се приема като лекарство. А в Англия тя е известна не само като лечебно средство, а при обучението на войниците се препоръчва като подръчно средство при злополуки.

През 1994 година англичанинът Джорж Армстронг издава книгата си „Живата вода", в която твърди, че за 6 седмици се излекувал от туберкулоза и описва как е използвал собствената си урина. След което по същия начин лекувал болни от гангрена, левкемия, сърце, рак.

Президентът на Индийската федерация по живата вода д-р Такар твърди, че чрез уринотерапия се е излекувал от амебна дизентерия и екзема. Според него урината действа добре и на очите и зъбите. Пред участниците в конференцията германката д-р Тара Ауст заяви, че се излекувала от злокачествено образувание на лимфните възли, дало метастази в червата и черния дроб, чрез уринотерапия.

Най-широко препоръчваното лечение съчетава 1 или 2 части прясна урина на ден, като при събирането се оставя 1 част да изтече, използва се не първата и последната, а средната струя. Редовни масажи на тялото с урина, престояла поне 4 дена, съчетано със строга диета без алкохол, цигари, месо, чай и кафе - това е универсалната рецепта.

Пиенето на урина се препоръчва при почти всички заболявания. Но не трябва да се практикува повече от 2 седмици, а ако се пие само сутрин - 4 седмици. Прави се пауза от 2-3 месеца и се повтаря. Уринолечението не е желателно да се прилага при болести на половата система, бактериални заболявания на пикочните пътища, при вземане на болкоуспокояващи, сънотворни и кортизонови препарати.

Болни уши

 • В ушния канал се капват с капкомер няколко капки прясна урина. Ухото се запушва с памуче, натопено в малко олио. Прилага се при екзема на ушния проход, шум в ушите, болки в ушите, болки в лицевите нерви, намаляване на слуха. Прави се 1 път дневно до подобряване

Болни очи

 • Капкомерът се пълни с прясна собствена урина, която се разрежда с преварена вода в съотношение 1: 5. Добавя се 10 капки вода за промиване на очите (от аптеката). Прави се 1 път дневно до подобряване. Капе се винаги пресен разтвор. Не се употребява сутрешна урина. Прилага се при алергични възпаления, начална форма на потъмняване на стъкловидното тяло, повишено вътрешно очно налягане, умора на очите, конюнктивит.

За гаргара и жабурене

 • Може да се прилага ежедневно. Най-подходяща е сутрешната урина. Помага при гъбички, афти, възпаления на венците, инфекционни заболявания в областта на устата и гърлото.

Компреси

 • Парче ленен или памучен плат се намокря със собствената урина и се поставя на болезненото място. Покрива се с найлон и се завива с кърпа. Методът е подходящ при възпаление на сливиците, кашлица, астма, бронхит, нарушаване на оросяването, гръбначни заболявания.

ДА НЕ СЕ ПРИЛАГА ПРИ ОСТРИ ВЪЗПАЛЕНИЯ!

Втриване

Втриването на собствена урина се приема, когато има болки в определени части на тялото или човек страда от някакво заболяване. Правят се втривания в най-чувствителните зони на кожата - лицето, шията, зад ушите, в ушните миди, по дланите, стъпалата, лакътните свивки. Може да се прави и цялостно обтриване, като се започне от краката, ръцете, гърба и се завърши с гърдите. Едновременно с втриването да не се прилага друг начин за лечение с урина.

ДА СЕ ВНИМАВА ПРИ ГНОЙНИ ПЪПКИ И ЕКЗЕМИ! Предназначената за втриване урината трябва да престои 4 денонощия в запушен здраво съд.

Този начин за лекуване с урина може да се ползва при нарушена чревна флора, отичане на жлъчката, мигрена, увеличение на простатата. Неприятната миризма на урината може да се тушира, ако се ароматизира с някакво етерично масло.

Вагинални промивки

 • Правят се с иригатор за вагинални промивки с 200 г чиста леко затоплена собствена урина. Помага при бяло течение.

Промивки на носа

 • Смесват се 150 г собствена урина, 1 равна чаена лъжичка морска сол, 1 капка зехтин и 30 капки запарка от лайка. Смръква се дълбоко през ноздрите и се изкарва през тях. Прилага се до оздравяване. Дава отличен ефект при хронична хрема, хроничен синузит, алергичен синузит и дори при главоболие.

При употреба на урината не се изключват свръхреакции като усилване на сърдечния ритъм и умора. Някои автори посочват като противопоказни сърдечната слабост, захарния диабет, ниското и високо кръвно налягане. Но и тук мненията на участниците в конференцията са противоречиви. Д-р Далвади от Бомбай твърди, че урината контролира захарния диабет и помага при сърдечни заболявания. И най-сензационното - двама души от участниците в конференцията твърдяха, че уринотерапията ги е избавила от злокачествени образувания. Но бъдещето ще покаже. Може бе наистина всеки носи в себе си живата вода.

Рецепти за лекуване чрез урина от българската народна медицина:

Болки в коленете и бедрата

 • 1 шепа вълна се поръсва с прясна урина, след това с газ и силна ракия. Слага се на стъпалото, намазано предварително снякаква мазнина и се превързва. Спи се с вълната. Ако започне много да дразни, превръзката се сваля. При нужда лечението се повтаря.

Бодежи, простуда

 • Смесват се 200 г прясна урина, 1 супена лъжица силен домашен оцет и 1 супена лъжица сода бикарбонат. Със сместа се разтрива до зачервяване цялото тяло. Останалото количество се изхвърля.

Бронхиална астма

 • 2 пъти дневно се пие по 150-200 г собствена урина. 2 дена да не се приема храна, а само вода и урина. През останалите дни -плодово-зеленчукова храна и млечни продукти. ПО ВЪЗМОЖНОСТ ДА НЕ СЕ КОНСУМИРА МЕСО!

Парадонтоза

 • Събира се сутрешната урина. Прави се жабурене в продължение 6-7 минути. Урината се изплюва.

Кашлица

 • 3 сутрини подред да се изпива по 1 кана чашка урина, подсладена със захар.

Бодежи в краката

 • Когато бодежите са като игли в петите, ходилата се киснат в прясна урина.

За промиване на очите

 • Приготвя се отвара от глухарче (1 супена лъжица билка на 250 г вода). Ври 5 минути на тих огън. След изстиване се прецежда. Прави се смес от 3 части отвара и 1 част собствена урина. Очите се промиват в чашка.

Косопад

 • Смесват се равни части газ, олио и урина. Със сместа се маже косата. След час-час и половина се измива.

Пърхот, за засилване на косата

 • В кожата на главата се втрива прясна урина. След 30-40 минути цялата коса се измива с печена и разтворена в оцет хума. Прилага се 3 пъти седмично до заекване на

Вентузи (чаши)

Това лечение се прилага с успех при бодежи, кашлица, бронхит, задух, ревматични заболявания, невралгии, простудни болести.

Вентузите са безвредни. Те предизвикват приток на кръв в болезненото място и с това улесняват оздравяването и успокояват болките.

Ако в дома липсват вентузи, то при нужда могат да се използват обикновени средно големи чаши, с равни и дебели ръбове.

Работи се така - в дъното на всяка чашка се слага парченце памук, леко натопено в спирт. Предварително се приготвят всички чашки и броят им зависи от болното място. ВНИМАНИЕ ВЕНТУЗИТЕ НИКОГА НЕ СЕ СЛАГАТ В ОБЛАСТТА НА СЪРЦЕТО!

Памучетата се запалват и вентузите се редят една по една. При правилно полагане кожата под тях се надува и посинява. Държат се 10-15 минути. Свалянето се извършва, като се натисне кожата до самия ръб на чашката. ДА НЕ СЕ ДЪРПА НАГОРЕ!

Вентузен масаж

Вентузният масаж на раменете може да повлияе много добре при болести на дихателните пътища, кашлица, бронхит и бронхиална астма. Благоприятно въздействе има и при невралгия, неврастения, болки в тила, гръбнака, раменете.

Тук е важно да се улучат биологично активните точки. Те се откриват чрез натискане - болезнени са.

Този масаж се прави с 2 чаши. Болният ляга по корем. Раменете и гърбът му се обтриват със спирт и се намазват с мазен крем или вазелин. Готовата чашка се поставя върху болното място. Ако е поставена правилно, кожата почервенява. Вентузата се оставя да действа 2 минути и след това започва да се плъзга по тялото (работи се с двете чашки, първо с едната, после с другата).

Придвижването се извършва кръгообразно във всички посоки с плавни непрекъснати движения. Масажът завършва по протежение на прешлените отдолу нагоре и продължава от 5 до 15 минути до зачервяване на кожата. Прави се на 3 дена веднъж. ВЕНТУЗНИЯТ МАСАЖ Е ПРОТИВОПОКАЗЕН ПРИ КРЪВОИЗЛИВИ, ХИПЕРТОНИЯ, КОЖНИ И ПСИХИЧЕСКИ ЗАБОЛЯВАНИЯ!

При лекуване с вентузи е задължително след свалянето им болният да лежи 1 час, защото лечебната реакция предизвиква изпотяване, а това може да доведе до настинка.

Рейтинг: 3.8/5 на базата на 13 оценки
прегледи 91246

Препоръчани продукти

Коментари за Уринолечение

 1. .

  за първи път се запознавам с това лечение и малко съм стъписанамалко съм шокирана

 2. 1.

  От 3 години пия урина чуствам се превъзходно !

 3. 2.

  kude moga da namerq po to4na ili pove4e informaciq na bulgarski?Ima li specialisti v tazi oblast?

 4. 3.

  Помага ли урината при себорея на главата?

 5. 4.

  Аз лично съм пробвала за късопад на вторият път наистина косата спира да капе.Преди да се измиеш косата я намазваш със собствената си урина,може и след час я измиваш.

 6. 5.

  kato si pomislq 4e e yrina i nqkak nasraxvam da q piq!!

 7. 6.

  Какво да "започнете" бе ?
  Та вие с тези голотии УБИВАТЕ ВСИЧКО ОЕЩ ПРЕДИ ДА СТЕ ЗАПОЧНАЛИ !!!
  Леш !!!
  Вижте си снимките, Деца, Непълнолетни влизат тук, четат ?!?!
  НЕНОРМАЛНИ ЛИ СТЕ ?

  ...егати и БЕЗСРАМНИЦИТЕ...
  СРАМ и ПОЗОР !

 8. 7.

  аз се излекувах преди десетина години от розацея....обикалях лекари и какво ли не.....и стигнах до уринолечение.....няма да ви казвам какво ми беше лицето....какви капиляри се виждаха...ужасно беше....и само това ми помогна ...в кабинет Дар ме лекуваха и тогава една от лекарките каза , остава само уринолечение ако и то не помогне......няма какво друго.....и се подготвях десетина дни ....да приема нещата и започнах ....наистина по правилата ако се подхожда то в един момент пиеш все едно просто вода....не се яде месо по време на терапията ....и беше невероятно ....излекувах се и сега лицето ми е чудесно ......убедена съм че е невероятно лекарство....все искам да споделя за тези които ги мъчи това заболяване и ето сега го направих тук....успех на който иска да се излекува...

 9. 8.

  Фани,моля те,пиши по-подробно,как и колко дни се пие за розацея!Благодаря ти!

 10. 9.

  Елка 25 февруари 2014
  Фани,моля те,пиши по-подробно,как и колко дни се пие за розацея!Благодаря ти!

  Повече на: Уринолечение - Народно лечение - NewAge.bg

 11. 10.

  Ценните вещества,които се намират в урината се обезмислят от токсините и отпадните продукти на метаболизма(пикучна киселина,урея,амоняк и др. клетъчни отрови).Освен това в наличност са по приемливи методи на лечение.

 12. 11.

  ЧЕТЕТЕ МАЛАХОВ-ЛЕКУВАНЕ ЧРЕЗ ГЛАД

 13. 12.

  a we tapaci piite i posle hodete si celuvaite jenite s mazni kosi !!! xaaaxxaxaxxaxa

 14. 13.

  Някой има ли информация и чувал ли е за лечение на МС с урина ? Благодаря ви предварително!!!

 15. 14.

  patriciq az li4no za 2 sedmici pix yrinata si ,za6toto imax kista na matkata i za 15 dni mi se stopi ne se straxyvaite yrinata naistina pravi 4ydesa.

 16. 15.

  той го е казал - аз ви бутам към него. .. ...

 17. 16.

  Аз в момента лекувам гъбички по ноктите на краката.Чакам да разбера резолтата от лечението.Успех.

 18. 17.

  Mnogo bih iskala da razbera Dalí nqkoi se e lekuval ot rak s urina...priqtelqt mi e bolen ot rak i ima veche mn.raseiki

 19. 18.

  nikoi li nevliza v tozi sait

 20. 19.

  Фани , моля сподели цялата процедурА за лечение на розация?

 21. 20.

  Темата на форума не е за религиозни нагласи,виждания и силата на духа господин Валчев.

 22. 21.

  Към Искра - дано да помогне:

  http://www.blitz.bg/article/39126

 23. 22.

  Неда, дали имате успех? Аз с нещо подобно се боя, че с лекарска помощ ще стигна до гангрена...

Подобни статии