Назад  |   Начало  »  Алтернативно лечение  »  Народно лечение  »  Лекуване с домашни средс...  »  Стига с тези болкоуспокояващи! Мигрената и главоболието могат да се преборят и с натурални средства

Стига с тези болкоуспокояващи! Мигрената и главоболието могат да се преборят и с натурални средства

Стига с тези болкоуспокояващи! Мигрената и главоболието могат да се преборят и с натурални средства

Стотици милиони хора по целия свят страдат или са страдали от мигрена. Мигрената може да причини силна пулсираща болка, като това неприятно усещане може да продължи с часове или дори с дни. Повечето хора вземат болкоуспокояващи, за да облекчат болката си. Редовното приемане на болкоуспокояващи обаче може да е една от причините за поява на главоболие или мигрена.

Когато непрекъснато приемаме болкоуспокояващи, тялото ни започва да свиква с тях. Това може да доведе до повишаване на главоболието и прием на още по-големи количества болкоуспокояващи. Така се получава един порочен кръг на прием на все повече и повече медикаменти.

Това не е единствената причина, поради която трябва да ограничите приема на болкоуспокояващи (особено по-силни медикаменти или по-големи дози). Много от този тип лекарства водят до пристрастяване. Всеки път, когато спрат да се използват пристрастяването проявява своите негативни въздействия и това кара пристрастените хора да взимат дори още повече от същото лекарство. По този начин много лесно се попада в един порочен цикъл на злоупотреба с болкоуспокояващи. Затова може да се потърси алтернативен метод за намаляване болката от мигрената, без употребата на болкоуспокояващи.

Естествени лекарства за главоболие и мигрена

1. Моминска вратига – това растение от семейство слънчогледови се използва като естествено лечебно средство от векове. Често се използва превантивно за лечение на мигрена. Препоръчителната дневна доза е около 250 мг. Може да я консумирате като добавка, да си правите чай от листата или дори да ядете листата пресни. Растението съдържа веществото парфенолид, което спира свиването на кръвоносните съдове и предотвратява възпаления.

2. Чобанка – това растение е малък храст. Чобанката съдържа веществата петасин и изопетазин, които намаляват спазмите и възпаленията. Можете да приемате това растение под формата на капсула, като екстракт или прах. Препоръчителната дневна доза за екстракт от чобанка е 50 – 100 мг.

3. Джинджифил – джинджифила се използва като подправка за готвене повече от 2000 години. Той е и естествено средство за лечение при гадене, диария и разстроен стомах. По принцип джинджифила спомага за намаляване на възпалението. Можете да консумирате джинджифил на прах, който да добавите към вашата храна или под формата на таблетка/капсула.

4. Масло от босилек – маслото от босилек помага при лечение на стресови главоболия, мигрена, алергии, гадене, повръщане и спазми. Може да използвате маслото като нанесете няколко капки на дланта си и я поставите в близост до носа за облекчение. Може да се използва и като добавите няколко капки към масажно масло или да си направите студен компрес. За студения компрес добавете 5 капки масло от босилек към студена вода, след което вземете чиста кърпа натопете я в купата и я поставете на челото си.

5. Бананова кора и леден компрес – за да преборите мигрената може да използвате и малко по-нестандартни методи. Поставете лед в бананова кора, след което я поставете на челото и шията за около 15-20 минути. Правете това от 2 до 4 пъти на ден. Калият в банановата кора и леда спомагат да се притъпи усещането за болка.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 2 оценки
прегледи 4327

Препоръчани продукти

Коментари за Стига с тези болкоуспокояващи! Мигрената и главоболието могат да се преборят и с натурални средства

  Подобни статии

  Лекуване с пчелен прашец

  Лекуване с пчелен прашец

  Пчелният прашец е съставен от мъжки полови клетки на цъфтящи растения, обогатен от пчелите със секре...
  Лекуване с пчелен восък

  Лекуване с пчелен восък

  Образува се във восъчните жлези на пчелите. Чистият восък се познава по това, че при продължително с...
  Лекуване с хума

  Лекуване с хума

  Хумата е едно от най-добрите средства за вътрешно лечение, използвано още от древни времена. Тя абсо...
  Лекуване с пясък

  Лекуване с пясък

  Пясъкът се ползва за лечебни цели от дълбока древност. Днес този метод е поставен на научни основи. ...
  Лекуване с плодове

  Лекуване с плодове

  Плодовете лекуват. Те са източник на изключително полезни вещества, необходими за поддържане на чове...