Назад  |   Начало  »  Алтернативно лечение  »  Народно лечение  »  Лекуване с домашни средс...  »  Стига с тези болкоуспокояващи! Мигрената и главоболието могат да се преборят и с натурални средства

Стига с тези болкоуспокояващи! Мигрената и главоболието могат да се преборят и с натурални средства

Стига с тези болкоуспокояващи! Мигрената и главоболието могат да се преборят и с натурални средства

Стотици милиони хора по целия свят страдат или са страдали от мигрена. Мигрената може да причини силна пулсираща болка, като това неприятно усещане може да продължи с часове или дори с дни. Повечето хора вземат болкоуспокояващи, за да облекчат болката си. Редовното приемане на болкоуспокояващи обаче може да е една от причините за поява на главоболие или мигрена.

Когато непрекъснато приемаме болкоуспокояващи, тялото ни започва да свиква с тях. Това може да доведе до повишаване на главоболието и прием на още по-големи количества болкоуспокояващи. Така се получава един порочен кръг на прием на все повече и повече медикаменти.

Това не е единствената причина, поради която трябва да ограничите приема на болкоуспокояващи (особено по-силни медикаменти или по-големи дози). Много от този тип лекарства водят до пристрастяване. Всеки път, когато спрат да се използват пристрастяването проявява своите негативни въздействия и това кара пристрастените хора да взимат дори още повече от същото лекарство. По този начин много лесно се попада в един порочен цикъл на злоупотреба с болкоуспокояващи. Затова може да се потърси алтернативен метод за намаляване болката от мигрената, без употребата на болкоуспокояващи.

Естествени лекарства за главоболие и мигрена

1. Моминска вратига – това растение от семейство слънчогледови се използва като естествено лечебно средство от векове. Често се използва превантивно за лечение на мигрена. Препоръчителната дневна доза е около 250 мг. Може да я консумирате като добавка, да си правите чай от листата или дори да ядете листата пресни. Растението съдържа веществото парфенолид, което спира свиването на кръвоносните съдове и предотвратява възпаления.

2. Чобанка – това растение е малък храст. Чобанката съдържа веществата петасин и изопетазин, които намаляват спазмите и възпаленията. Можете да приемате това растение под формата на капсула, като екстракт или прах. Препоръчителната дневна доза за екстракт от чобанка е 50 – 100 мг.

3. Джинджифил – джинджифила се използва като подправка за готвене повече от 2000 години. Той е и естествено средство за лечение при гадене, диария и разстроен стомах. По принцип джинджифила спомага за намаляване на възпалението. Можете да консумирате джинджифил на прах, който да добавите към вашата храна или под формата на таблетка/капсула.

4. Масло от босилек – маслото от босилек помага при лечение на стресови главоболия, мигрена, алергии, гадене, повръщане и спазми. Може да използвате маслото като нанесете няколко капки на дланта си и я поставите в близост до носа за облекчение. Може да се използва и като добавите няколко капки към масажно масло или да си направите студен компрес. За студения компрес добавете 5 капки масло от босилек към студена вода, след което вземете чиста кърпа натопете я в купата и я поставете на челото си.

5. Бананова кора и леден компрес – за да преборите мигрената може да използвате и малко по-нестандартни методи. Поставете лед в бананова кора, след което я поставете на челото и шията за около 15-20 минути. Правете това от 2 до 4 пъти на ден. Калият в банановата кора и леда спомагат да се притъпи усещането за болка.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 2 оценки
прегледи 4891

Препоръчани продукти

Коментари за Стига с тези болкоуспокояващи! Мигрената и главоболието могат да се преборят и с натурални средства

  Подобни статии

  Лекуване с пясък

  Лекуване с пясък

  Пясъкът се ползва за лечебни цели от дълбока древност. Днес този метод е поставен на научни основи. ...
  Лекуване с плодове

  Лекуване с плодове

  Плодовете лекуват. Те са източник на изключително полезни вещества, необходими за поддържане на чове...
  Лекуване чрез дървета

  Лекуване чрез дървета

  Природолечителите са убедени, че човек може да се свърже пряко с енергийния поток на дървото и така ...
  Водолечение

  Водолечение

  Преди 100 години Себастиан Кнайп издава книгата се „Лекуване с вода". Написана на достъпен език, тя ...