PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Лекуване с домашни средства

Лекуване с черен пипер

Черният пипер в народната медицина намира приложение главно за загряване при простуда. Предлагаме няколко рецепти. 

  • Сгрява се вино със смлян или счукан черен пипер. Болният го изпива горещо, ляга веднага и се завива, за да се изпоти.

Силна кашлица

  • Смесват се 25 г счукан черен пипер, 100 г чист мед, 50 г смляно ленено семе и 1 настъргано индийско орехче. Пие се по 1 чаена лъжичка сутрин и вечер преди хранене.

Бодежи

  • Вечер преди лягане болезнените места се разтриват и мажат със смес от 500 г силен винен оцет, 20 глави счукан чесън и 100 г черен пипер.
  • В 100 г ракия се сипват 100 г зехтин, 4 г камфор на прах, 4 счукани карамфилчета й 5 счукани зърна черен пипер. Сместа се държи на тъмно и хладно 24 часа. Сутрин на гладно се изпива 1 чаена чаша топла вода, а 10 минути след нея - 1 ракиена чашка от сместа.

Бронхопневмония

  • Меко памучно парче плат се напръсква с ракия и се поръсва със смлян черен пипер. Налага се върху гърдите на болния, покрива се с хартия и се завързва с вълнен шал или болният облича вълнена дреха, достатъчно стегната, за да задържи компреса, но да не го притеснява. ДА НЕ СЕ СЛАГА В ОБЛАСТТА НА СЪРЦЕТО!

Синузит

  • Счукват се или се смилат 20 зърна черен пипер. Поръсват се равномерно върху парче марля, която след това се сгъва 4 пъти, поръсва се добре със силна ракия и се поставя на челото (ДА СЕ ПАЗЯТ ОЧИТЕ!). Превързва се с вълнено парче плат. Добре е болният да преспи с превръзката. Сутрешният компрес се снема, но челото се превързва с леко вълнено шалче и с него се стои няколко часа. Лечението се провежда 5-6 дена, но само вечер. Желателно е болният да не излиза през деня!

Главоболие

  • Откъсва се парче квас и се измесва с 1 препълнена чаена лъжичка смлян черен пипер. Налага се на вратните жили. След 1 час се снема и мястото, където е бил квасът се намазва с мазнина.
Рейтинг:
3.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Ayshe imam
mojeli s cer piper otslabna
Ayshe imam
100kg sim kak da otslabna
Анонимен
xa
Виж още отзиви
Коментирай
loading...