PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Лекуване с домашни средства

Лекуване със сол

Солта в народните рецепта се и препоръчва най-вече при шипове и простудни заболявания.

Главоболие 

  • 3-4 по-големи глави лук се спукват и се смесват с 1 супена лъжица сол и 100 г зехтин. Сместа се сипва в двойна марля и се налага върху челото и слепоочията. Компресът леко се превързва.
  • Няколко глави лук се счукват заедно с 1 супена лъжица морска сол. Сложени в двойна марля, се налагат в областта на малкия мозък.
  • 1 пълна супена лъжица сол се разтваря в 100 г вода. Правят се компреси на челото.

Мигрена 

  • В 2 л вода се слагат шепа орехови листа и 1/2 чаена чаша морска сол. Вари се, докато водата остане 1 л. Към отварата се прибавя топла вода в количество да покрие глезените. Краката се плискат до коленете. Банята трае 30 минути, след което краката, без да се подсушават, се обвиват с памучен плат и леко се бинтоват. Превръзката се държи цяла нощ. Лечението се провежда само вечер преди лягане и трае 10 дена.

Шипове 

  • 300 г морска сол се вари в 300 г вода. В разтвора се топи вълнен плат и с него се трие мястото на шиповете. След енергично масажиране с мокрото парче плат болното място се подсушава със суха кърпа, след което шиповете се намазват обилно със соления разтвор, покриват се със сух вълнен шал, върху който се слага хартия и се бинтоват. Преспива се с компреса. Лечението се провежда 10 вечера последователно. При стари шипове след 2 седмици се повтаря. Рецептата дава добри резултати.
  • Изпича се 1 непълна чаена чаша морска сол и към нея се добавя 1 прясно яйце. Сместа се разтила върху хартия и се прави съгреваещ компрес. Лечението трае 8 вечери без прекъсване.
  • 1 кг морска сол се разделя на 4 части. Всяка четвъртинка се изпича, топла се разбърква с 1 жълтък и се налага върху петата на единия крак. На следващата вечер се налага другия крак (пак с топлата лапа). Компресът се прави само на петите, независимо къде са шиповете, до пълното отшумяване на болката.
  • При шипове в кръста или на стъпалата 1 супена лъжица сол се разбърква с жълтъка на 1 прясно яйце до получаване на каша. Прави се компрес на стъпалата или кръста, които предварително се намазват с растително масло. Наложените места се превързват леко с вълнен шал. Лечението трае 15 дена без прекъсване.
  • Прави се лапа от 2 разбити жълтъка и сол и се налага на болните места. Покрива се с памучен, после с вълнен плат и накрая с найлон. Лечението се провежда всяка вечер до облекчаване на болките.
  • Стриват се 5 препълнени супени лъжици морска сол и се разбъркват много добре с 1 и 1/2 супена лъжица свинска мас, 4 супени лъжица чист пчелен мед и 4 равни супени лъжици настърган домашен сапун. Болното място се намазва плътно с мехлема и се превързва. Превръзката се държи 3 дена, след което се сваля. След 2 дена почивка лечението се повтаря.
  • Шиповете в коленете и петите вечер се намазват с мед и обилно се поръсват със стрита на прах морска сол. Прави се съгреваещ компрес и се преспива с него.
  • Прави се лапа от 2 супени лъжици сол, 2 счукани глави чесън и 2 чаени чашки домашна свинска мас. Сместа се изсипва в марля и се налага върху намазаната с мазнина пета. Държи се 4 часа и ако се почувства парене, се сваля по-рано. Лечението трае не повече от седмица и е много ефикасно.
  • Парче марля или памучен плат се потапя в разбит белтък, посипва се обилно със сол и се слага на болезненото място. Обвива се с хартия и вълнен плат. Престоява няколко часа. Компресът помага и при болки в краката.
  • Счуква се 1 необелена скилидка чесън и се смесва с 1 супена лъжица счукана и пресята морска сол и 1 белтък. Добре разбитата смес се разстила върху найлон, слага се на петата, превързва се и се обува чорап, за да не падне. Лапата се държи 2 часа. Повтаря се три дена подред.
    При шипове в краката народната медицина препоръчва бани с морска сол.
  • Сгорещава се вода и в нея се пуска шепа морска сол. Всяка вечер в продължение на 40 дена краката се киснат в горещата вода. На следващата вечер се затопля същата вода. Лечението трае 40 дена. Не се препоръчва при разширени вени.
  • Кипват се 5 л вода, 1 кг морска сол и 6-7 супени лъжици смрадлика. След като течността стане поносимо гореща, се прецежда и в отварата се киснат краката в продължение на 30 минути. След това в кожата се втрива мехлем от промита свинска мас и сода бикарбонат в съотношение 2 към 1. Болезненото място се намазва с йод и се завързва с кърпа. Лекува не само шипове, а също така артрит и ревматизъм.

Сливици - гнойни и възпалени 

  • 1 шепа морска сол се вари в 1 л вода до стопяване на солта. Прецежда се през марля. Сутрин и вечер се прави гаргара в продължение на 1 месец.

Простуда 

  • 1 шепа морска сол се разтваря в поносимо гореща вода. Краката се киснат вечер преди лягане. През това време непрекъснато се долива гореща вода, Краката се избърсват и се обуват във вълнени чорапи, с които се спи. Да направи няколко вечери подред.

Синузит 

  • Няколко пъти дневно да се поема през носа и изхвърля през устата топла солена вода.
Рейтинг:
3.6/5 на базата на 19 оценки

Отзиви

Pri gnoina angina yajte kasis- sushen, zamrazen ili smljn na prah.Pri vsichki sluchai pomaga .
ангелова
мили хора аз сам със ревмоартрит наоследък няколко пъти ми се възпаляват стъпалата и се налага да ги цепят даите лек за това чудо.....
Крис
Шипа се лекува много лесно. Аз имах и на 2те пети, преди година. Бях на 25 години и понеже съм дебел се образуваха. След като нищо от изчетеното не помогна, се заговорих случайно с леля ми и тя ми каза следното: Сребърна монета с голям диаметър, се лепи с лейкопласт на петата и така си ходиш през деня. Вечер като се къпех сменях лейкопласта. Това трябва да се прави 20 дни. Много е некомфортно през деня. На 20тия ден махнах монетите и бяха почернели. Ходих да играя футбол(като преди след мач не можех да стъпвам на петата си, веднага се сковаваше и куцах) и воаля, няма помен от шипчетата, а аз не бях отслабнал. Редовно спортувам и няма помен от болките :) Като се сетя, че един спортен рехабилитатор искаше да ме праща на операция... Дано помогна на някой.
Andrei
kagete nechto za chipove v ramoto kakvo da napravia
Любка Михайлова
15 г страдам от полип в носа Страхувам се от операция Може ли някой да ми препоръча рецепта от народната медицина
Виж още отзиви
Коментирай
loading...