Назад до Лекуване с пресни сокове от зеленчуци

Лекуване с пресни сокове от зеленчуци

  1. Лекуване с пресни сокове от зеленчуци
  2. Лекуване със сок от чесън
  3. Лекуване със сок от кромид лук
  4. Лекуване със сок от магданоз

Лекуване със сок от кромид лук

Лукът има силно изразено противобактериално действие и е изключително богат на витамините A, B1 В2, К, PP. Стръковете на зеления лук съдържат голямо количество витамин С. Дневната доза за човек може да се задоволи с 80-100 г зелен лук.

Сухият лук съдържа до 66 процента въглехидрати, а също така серни съединения и растителни хормони, които понижават нивото на захарта в кръвта. Изключително ценните качества на лука се дължат на неговите биологически активни вещества. Пресният сок от лук стимулира дейността на жлъчката, подпомага дейността на сърцето, отстранява газовете, понижава кръвното налягане и е отлично средство против атеросклероза (нормализира съдържанието на холестерин в кръвта), укрепва косата и почиства петната по кожата. Редовната му употреба помага за отстраняването на излишната вода от организма.

Народната медицина го сочи като сигурен стимулатор на мъжката полова активност.

Следователно редовното включване на лука в храната може да спести купуването на доста лекарства.

Атеросклероза

  • 3 пъти дневно преди хранене да се приема смес от равни количества сок от лук и мед.

Спиртен извлек

  • Обелени глави лук се накисват в медицински спирт (в количество 1 към 10). Киснат 5 денонощия. Пие се по 1 чаена лъжичка сок, разтворен в 1 кафена чашка прясно мляко 3 пъти дневно преди хранене.

Хипертрофия на простата

  • Да се изяжда по 1 малка глава лук на вечеря.

Хрема

  • Памучни тампони се напояват с пресен сок от лук и се поставят в ноздрите.

Грип, простуда

  • Свежи луковици се разрязват, слагат в дълбока чиния и заливат с вода, без да бъдат покрити от нея. През нощта чинията се поставя до главата на болния.
Рейтинг:
3.8/5 на базата на 4 оценки

Отзиви

Diana
Mnogo polezna informaciq ????
24 .Мария
Гери,пишете ми на имейл miastil@abv.bg или се обадете на тел.0894 577 610 Ще обясня подробно какво знам за лечението на Псориазис.
Гери
Браво хора, възхитена съм от знанията ви ???????? А някой знае ли, как се лекува Псориазис? Предварително Благодаря ☺
ааа
ДО АНОНИМНИЯ ТАМ ...ЧОЧО ТИ НАПИСАЛ МНОГО ЯСНО ЧЕ ЛУКА ЧИСТИ КРЪВОНОСНАТА СИСТЕМА ТИ ПАК ПИТАШ
Ради
Алицинът е носител на т.нар. сулфидни групи. И "Да", наистина е нетраен. Неговото разграждане започва още в устната кухина и под въздействието на топлинна обработка се получават сулфидни съединения. В организма сулфидните групи участват в процесите на детоксикация. Всъщност в различните органи се образуват над 200 различни серни съединения. На сулфидните групи се дължи пречистващата роля на чесъна, чиито източник се явява алицинът.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...