PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Лекуване с мед

Лекуване с мед

  1. Лекуване с мед
  2. Лекуване на дихателната система с мед
  3. Лекуване на очни и болести на носоглътката с мед
  4. Лекуване на стомашни болести с мед
  5. Лекуване сърдечно-съдови заболявания с мед
  6. Лекуване на болести на кръвта и нервната система с мед
  7. Лекуване болести на опорно-двигателния апарат с мед
  8. Лекуване на бъбречни заболявания с мед
  9. Лекуване на чернодробни и жлъчни болести с мед
  10. Използване на мед при кърмене и гинекологични заболявания
  11. Какво още може да се направи с мед

Какво още може да се направи с мед

В заключение предлагаме няколко рецепти за лечебно вино, медено масло и медени сиропи, практикувани и препоръчвани от народната медицина при боледуване, отслабване на организма, изтощение след прекарана болест и дори при алкохолизъм.

Медени вина

  • В 25 л мека вода се разтваря 9 кг мед. След като започне да кипи, разтворът се вари 1 час на слаб огън и още горещ се налива в добре измит съд, който е поне с 5 л по-голям от сложената в него смес. Добавят се корите на 3 лимона, 8 карамфилчета, 40 г канела и квас от дрожди за сладки вина. Виното се оставя да ферментира. След около 2 месеца е готово и се налива в дамаджани, които трябва да бъдат пълни до горе.
  • Разбъркват се 1 кг мед, 1 л бяло вино и 400 г смлени листа от столетник. Сместа се държи 40 дена на тъмно и хладно, като често се разклаща. Прецежда се и се съхранява в хладилник. Първоначално се пие по 1 чаена лъжичка 3 пъти дневно 20 минути преди храна. След 10 дена приеманата доза се увеличава на 1 супена лъжица. Преди пиене разтворът се разклаща добре.
  • Нарязват се 2 портокала, 2 лимона, 1 индийско орехче се настъргва, към сместа се добавя 1 чаена лъжичка канела. Всичко се залива с 2 л сухо вино, прибавя се 200 г мед и сместа се вари на водна баня на тих огън 10 минути. Пие се затоплена 3 пъти дневно по 1 кафена чашка.
  • 2 кг мед и 3 л вино се разбъркват и се оставят на хладно 3 дена. Пие се по 1 кафена чашка 3 пъти дневно 15 минути преди хранене.

Медено масло

  • 600 г мед и 400 г прясно краве масло се загряват до 40°С, като сместа се бърка непрекъснато. Приема се 3 пъти дневно по 1 чаена лъжичка. Съхранява се в хладилник.

Меденото масло е изключително полезно, особено за децата.

Кремове за усилване

  • По 200 г смлени орехи и бадеми, 200 г прясно краве масло и 200 г мед, врял 10 минути на водна баня се разбъркват и съхраняват на тъмно и хладно място. Приема се 3-4 пъти дневно по 3 чаени лъжички след хранене.
  • 500 г мед, 500 г прясно краве масло и 500 г сметана се разбъркват добре и се съхраняват на студено. Яде се 4 пъти дневно по 1 супена лъжица след хранене.
  • 1 чаена чаша топло прясно мляко, 2 чаени чаши тахан халва, 2 чаени лъжички мед, 1 супена лъжица зехтин и смлените ядки на 5 ореха се затоплят на слаб огън, като на сместа не се позволява да заври. Бърка се непрекъснато. Да се изпива веднага след приготвянето. Приема се 1 път дневно.

За изтрезняване

  • На пиян човек е добре да се даде 125 г мед на 2 пъти в интервал от 30 минути.

Усилващи медени бонбончета

  • 1 кг мед, 200 г шипково брашно и 100 г суха бирена мая се замесват на гъсто тесто и от него се оформят бонбончета. Овалват се в пудра захар, за да не се слепват. Съхраняват се в кутия на хладно място. Приемат се по 2 бонбончета 20 минути след хранене.
Рейтинг:

Отзиви

До тер има ефект
Въпрос
Здравейте, някой може ли да ми каже тези промивки с лайка как се правят (от първата рецепта)? Вътрешни с душ или просто изплакване? Мерси предварително.
брезана
медът е много по-полезен от Мартина
При смесването на зехтин с мед и медицинската дъвка само за няколко минути зехтина се отделя и изплува отгоре,т.е. смесвснето е невъзможно. Някой правил ли е тази рецепта?
Анонимен
Do Ter:da ima efekt i to mnogo burz.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...