Назад  |   Начало  »  Алтернативно лечение  »  Народно лечение  »  Лекуване с домашни средс...  »  Лекуване чрез дървета

Лекуване чрез дървета

Лекуване чрез дървета

Природолечителите са убедени, че човек може да се свърже пряко с енергийния поток на дървото и така да намери облекчение на телесните си и душевните болки.

Още старите гърци са познавали могъщия силов потенциал на „Боговете в зелено". Днес необходимостта да разглеждаме тялото и душата като единна система е все по-ясна и мнозина терапевти в чужбина вече разработват за пациентите си истинска програма за „лечение от гората".

Дъб

Дъбът придава нова жизнена енергия. Когато го доближите, трябва да се обърнете с лице към него. Той е олицетворение на пламенен духовен натюрел, който бързо съживява жизнената енергия и активизира кръвообращението. При слабост, след голямо напрежение или тежка болест, всеки ден се облягайте за 5-10 минути на стъблото на някой дъб. Най-късно след седмица ще се почувствате бодри и съживени. Мисълта ви ще стане по-ясна, ще се концентрирате по-добре.

От дъбови кори можете да си сварите oтвара, която действа чудодейно при нечиста кожа, екземи и отоци. При болки в корема се препоръчва седяща баня с дъбови кори. При болки в гърба, кръста, раменете, ги измийте с отвара от дъбови жълъди, като преди това масажирате болезнените места с парче вълнен плат. Правете го няколко вечери подред и ще се изненадате от резултатите.

Дъбова отвара за усилване

 • 100 г прясно обелени дъбови кори се парят 30 минути на тих огън в 1 л кипяща вода. След изстиване отварата се прецежда и се пие по 100 г 3 пъти дневно преди хранене.

Бял бъз

Белият бъз подсилва имунната система. Изключително многостранни са лечебните му сили. От него можете да ползвате за здравето си почти всичко. Чаят от бъзов цвят има силно потогонно действие, чудесно средство при грип. Плодовете му подсилват имунната система, активните вещества в обелената му кора помагат срещу събиране на вода в тялото. Дори и самото енергийно поле на белия бъз действа пикочогонно и обезболяващо - одрасквания и гнойни рани заздравяват по-бързо в негово присъствие.

При досег с дървото то ви освежава и прогонва тъжните мисли. Получавате смелост, положителна жизнена енергия, весело настроение. Ако го докосвате често, можете дори да добиете очарователен шарм.

За пречистване на кръвта

 • 7 бъзови листа се режат ситно и се сваряват в 300 г вода на тих огън. Варят се 10 минути. След изстиване отварата се прецежда. Пие се 1 път дневно - сутрин на гладно по 1 чаена чаша.

Борът

Когато сте настинали, идете в боровата гора! Специфичният аромат на дърветата ви кара да дишате по-дълбоко. Той освежава дихателните пътища и съживява бронхите. Смолата на бора, а и извлекът от боровите иглички и клонки, стимулират оросяването с кръв, успокояват пристъпите на кашлицата. Можете да натриете боров терпентин върху кожата си или да капнете от него в гореща вода и да си направите инхалации.

Ако се опрете на боровото дърво, възбуденият ви дух се успокоява, мисленето и чувствата ви отново са в хармония. Ако сте обременени със стрес и досада, ако усещате, че ви обхваща гняв, дори ярост, приближете се до някой бор. В неговото магнитно поле ще намерите вътрешното си равновесие и ще се успокоите.

БОРОВ СИРОП при астма, кашлица, засилване на организма.

 • 30 борови връхчета се заливат с 600 г вода. Варят се на тих огън, докато водата остане 500 г. Добавя се 200 г мед, а при силна кашлица - и 50 г нишадър. Пие се по 2 супени лъжици 3 пъти дневно.

Гнойни рани и гангрена

 • 1/2 чаена чаша борова смола и 1/2 чаена чаша свинска мас се стопяват (без да се оставят да заврат) на тих огън. Добавя се жълтъкът от 1 прясно яйце и сместа се разбърква добре. От мехлема се нанася на чиста марля и се налага върху почистената рана. Превързва се.
 • За заздравяване на зъбите е добре да се дъвче борова смола.
 • При туберкулоза, малокръвие, болки в очите 1 път дневно да се изяжда борова смола колкото бобено зърно.
 • При бронхит в стаята на болния да се стопява парче борова смола.
 • При камъни в бъбриците да се сварят 3 супени лъжици борова смола в 4 л вода, докато водата остане 3 л. Да се пие 30 дена 3 пъти дневно по 1/2 чаена чаша преди хранене. Камъкът се разрушава и изхвърля.

Върба

Върбата дава щастие. Върбовото дърво със силното си енергийно поле грее направо в душата ви. То усилва моменталното ви душевно състояние и затова влиянието му не е желателно при затворените и депресирaни хора. Тук мненията на „дърволечителите" се раздвояват. Дали върбата не тласка човека да се съсредоточи върху проблема, причинил депресията му и той най-после да може да пристъпи към отдавна отлаганите проблеми в живота си и да се освободи от болезнената депресия?

Върбовото дърво стимулира и духовния растеж на децата, въздейства успокоително дори върху агресивните животни. Чаят от върбова кора понижава температурата при треска и помага при артрит и невралгии.

Чай от върбова кора

 • 1 чаена лъжичка ситно нарязана върбова кора се залива с 2 чаени чаши вряща вода. Вари се 5 минути на тих огън и се прецежда. Пие се 3-4 пъти дневно по 1 кафена чашка.

Ела

Елата раздава около себе си здраве. Тя, впрочем, винаги е била символ на сила и здраве. Още през средновековието от нейните дървесина, игли и смола са приготвяли лекарства, чиито екстракти и днес се смесват в мехлемите при ревматизъм и артрози. Ако имате в градината си ела, трябва често да прекарвате през ръцете си нейните клонки. Близостта на елата гони малодушието, песимизма и скъперничеството. Обгръщайте дръвчето - целият ви живот може да се обърне към добро: грижите и страховете ви ще стават все по-малко, жизнената ви нагласа ще бъде положителна.

Безсъние

 • 1 чаена лъжичка добре почистени иглички от ела попарете с вряла вода и след 5 минути прецедете. Подсладете с 1 чаена лъжичка мед и изпийте на глътки преди лягане.

Възпаление на пикочния мехур

 • Топла седяща баня от отварата на сварени и прецедени елхови клонки.

Болни венци

 • Дъвчете бавно елова смола,

Кестен

Кестенът лекува душевните рани. Koгато ви измъчват съмнения и страхове, когато сърцето ви е наранено, потърсете убежище при кестена. Енергията му може да излекува душевните ви рани и да върне вярата ви в самите вас.

Външното приложение на веществата от кестена е много точно изследвано. От корите на младите клонки се произвежда Aesculin, който действа стимулиращо върху обмяната на веществата и влияе благотворно върху кръвообращението. Листата са ефикасно лечебно средство при разширени вени и хемороиди, кората гони атеросклерозата, чаят от цветовете отводнява организма и заздравява тъканите, облекчава кашлицата, плодовете се използват при ревматизъм, подагра, ишиас, съдови спазми, смущения на жлъчната секреция, бронхити, магарешка кашлица, туберкулоза, смущения в храносмилателните пътища, маточни кръвоизливи.

 • Листата се намачкват добре и се превързват върху разширените вени.

Запарка от семената на кестена

 • 1 чаена лъжичка ситно нарязани семена се заливат с 400 г кипяща вода. След 2 часа запарката се прецежда. Пие се 3 пъти по 100 г 20 минути преди хранене.

Отвара от кората

 • 1 чаена лъжичка ситно нарязана кора се вари 10 минути в 400 г вода на тих огън. След изстиване отварата се прецежда и се пие 3 пъти дневно по 100 г 20 минути преди хранене.

Ревматизъм и ишиас

 • Нарежете ситно плод от кестени, напълнете ги в бутилка с широко гърло и ги залейте с медицински спирт или силна ракия. Дръжте бутилката на слънце 20 дена и лекът готов. Мажете с течността болните места и ще ви олекне.

 Смокиня

Смокинята ще облекчи дишането ви. Лечебната си сила смокинята излъчва най-силно в обедните часове и при топло време. Тя ще подобри дишането ви дори при тежка астма. Енергийното й поле лекува гръдна жаба и отпуска гърдите след прекаран тежък бронхит.

 • Сварете смокинови листа и дишайте дълбоко над кипяща отвара.
 • Зрелите смокини ще оправят ленивите ви черва. Наложени върху гнойник ще го почистят, сладкото от тях ще облекчи болните ви бъбреци.

Липа

Липата лекува любовната болка. Видите ли липа, имате шанс да срещнете чистата любов. Облегнете се на нея и тя ще облекчи сърдечните ви болки. Ще възвърнете увереността и силата си, вярата си в тържеството на любовта.

ЛИПОВИЯТ ЦВЯТ понижава температурата, облекчава страданията при грип, бронхиален катар, пневмония, възпаление на бъбреците, успокоява лигавицата на дихателни пътища, облекчава трескави състояния, помага за бързото изхвърляне на токсичните вещества, влияе благотворно на централната нервна система.

ПОМНЕТЕ - ДЪРВЕТАТА ЛЕКУВАТ! За да получите тяхната енергия, достатъчно е да ги обгърнете с ръце или да се облегнете на тях с гръб и тил. Дланите ви трябва изцяло да лежат на дървото. Постойте така 5-10 минути, освободете мислите си от грижи и дребнавост и ще получите сила, енергия и спокойствие.

Рейтинг: 3.5/5 на базата на 13 оценки
прегледи 39394

Препоръчани продукти

Коментари за Лекуване чрез дървета

 1. .

  Хората и дърветата(а и цялата жива природа) са взаимно свързани от хилядолетия като части на една цялостна система - биогеоценоза и като такива те взаимно си влияят - биоенергоинформационно, биохимично и т.н. Не го забравяйте, пазете ги и ги използвайте...

 2. 1.

  Много интересна и полезна статия!

 3. 2.

  Много полезна и интересна статия природата е велико нещо изглежда така че дърветата могат да ти помогнат повече от хората а и никога няма да те наранят

 4. 3.

  Много полезна статия,на този свят няма нищо по важно от здравето,нищо по ценно от живота и нищо по сладко от любовта.

 5. 4.

  Продавам борова смола 0876000711

Подобни статии