Назад  |   Начало  »  Алтернативно лечение  »  Народно лечение  »  Лекуване с домашни средс...  »  Лекуване с глад

Лекуване с глад

Лекуване с глад

Едно от най-големите открития е способността на човека да излекува сам себе си, да подмлади организма си чрез гладуване.

Живеем в отровен век. Дишаме мръсен въздух, реколтите от плодове и зеленчуци са подложени на отровно въздействие, все повече отрови попадат в храната ни. Тонове отровни вещества се разпръскват във въздуха, за да убиват насекомите. Значителна част от тях попадат върху плодовете и зеленчуците.

Нашите реки и ручеи са силно замърсени, така замърсени, че за да стане годна за пиене водата, тя трябва да бъде пречиствана с химически средства.

Ако искаме да отстраним тези отрови от организма си, трябва да гладуваме периодически. Да гладуваме, за да си дадем физиологически отдих, който да възстанови жизнената ни сила. Гладуването е необходимо за вътрешното прочистване на организма, за изхвърлянето на отровните наслоения.

При гладуването силата, която досега се е изразходвала за преработване на храната в енергия, се използва за изхвърляне на отровите от тялото. Гладуването е прочистване. То е ключ, с който се отключва природният склад на енергията. То обхваща всяка клетка на организма, всеки вътрешен орган.

Гладуването е средство, което ще ни омогне да се справим с физическите страдания. Това е чист животински инстинкт. На болния човек не му се яде, храната го отвращава. А и защо да се храни, щом подсъзнанието му сигнализира, че не трябва?

Гладът е дълбоко вътрешно прочистване - физиологически отдих, натрупване на жизнена сила.

Човешкият организъм може да се излекува сам, но това е възможно, ако се живее по законите на природата, която работи бавно, но сигурно. Гладуването - това е освобождаването на организма от отровните кристали, които се отлагат в него, лишават ставите от подвижност, сковават човека и го правят вдървен и нещастен.

Но да се върнем към гладуването. Още първобитният човек е почувствал, че то е начин да се самосъхрани, тъй като единствените му тонизиращи средства са били горските треви. Гладуването е прекрасно лечение и затова, че няма странични ефекти като повечето лекарства, а е естествен, стар като света процес. То не само прочиства организма и връща обратно доброто му състояние, но въздейства и върху паметта, тоест може да се каже, че с него се постига физическо, умствено и духовно пречистване на тялото и човек се наслаждава на жизненост и здраве.

Лечението с глад - това е периодично въздържане от храна с изключение на водата, която може да се приема в неограничени количества. Необходимостта и продължителността на гладуването следва да се определи от лекар в зависимост от състоянието на болния.

Отлични резултати се получават при високо кръвно налягане, бъбречни и жлъчни заболявания, стомашни, нервни и кожни болести, астма и др.

Решените да се подложат на това лечение е най-добре да се запознаят с книгите на Лидия Ковачева, постигнала завидни успехи в науката за лекуване с глад, която препоръчва не драстичен глад, а приемане по схема на билкови чайове, подсладени с мед, плодове и ядки.

Какво трябва да знае решеният да гладува? Първото и може би най-главното, е да е убеден в ползата на гладуването. В предхождащите лечението дни трябва постепенно да се намали храната. Да се поемат повече течности. Редовно преди лягане да се взема топъл душ.

Американският диетолог Пол Берг препоръчва да се гладува един път седмично 24 или 36 часа и 4 пъти в годината от 7 до 10 дена, като се приема само дестилирана вода. Първата поета храна след 24-часовото гладуване трябва да бъде салата от пресни зеленчуци. И никога продукти от животински произход - месо, млечни продукти, яйца, масло. Когато се гладува 3 и повече дни гладуващият е добре да има условия да почива, когато има нужда от това, тоест, по време, когато тялото започне да изхвърля отровите.

В България има много добре уреден институт за лечебно гладуване в Златните пясъци край Варна. В него под ръководството на лекари се работи по метода на Лидия Ковачева. Резултатите са удивителни.

Когато се гладува 7 до 10 дена природата отделя от тялото отпадъци - слуз, отрови, натрупани ненужни вещества. Тогава именно е нужно да се почива повече и да се даде възможност на мозъка да си почине, да се освободи от ненужни и тягостни мисли.

След прекъсване на това по-дълго гладуване са необходими умереност и предпазливост - постепенно захранване - колкото дни е траело гладуването, толкова дни е наложително да бъде и захранването. Постепенно да се преминава от пресните салати и задушени зеленчуци към препечената филийка черен хляб, житни кълнове, но в никакъв случай мазнини и захар. Медът прекрасно може да замени захарта. Разбира се, в ограничени количества.

От какво се освобождава човек чрез гладуването?

 • От излишно тегло.
 • От токсичните отпадъци.
 • От тежките миризми, които излъчва болното тяло.
 • Гладът помага за отказването от пагубните навици на нашия цивилизован свят - тютюна, алкохола, веществата с опасни токсични отрови.
 • Придобива устойчивост на организма.
 • Съхранява артериите си млади.
 • Придобива свобода на движенията, леко дишане.
 • Избягва преждевременното остаряване, връща хода на времето.

И какво получава решилият се да се подложи на лечебно гладуване?

И нека накрая цитираме Пол Берг, човекът, върнал здравето на много хора чрез лечебния глад: „Независимо от възрастта, майката природа ви е дала възможност да замените старото си тяло, износено от годините, с ново, което не е подложено на влиянието на времето".

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки
прегледи 39410

Препоръчани продукти

Коментари за Лекуване с глад

 1. .

  Доста години прилагам принципа на Пол Брег за гладуване по 24 часа. Обикновено го правя събота срещу неделя, защото мога да си почивам. Не трябва човек да е подложен на стрес или физическо напрягане докато гладува. Пия преварвна вода, а ако ми се яде много - по малко мед. Гледам повече да спя. Има удивително въздействие и върху тялото и върху духа. Старая се след като се захраня на следващия ден да се разхождам или леко да спортувам. Важно е захранването след гладуването. Плод или суров зеленчук и едва след това други храни.

 2. 1.

  Гладувал съм един месец,само на дестилирана вода(бях ослабнал от болеста и от гладуването 20кг.),но след гладуването килограмите се въстановяват) и се излекувах от Базедова болест,вече повече от 10г. и сега съм напълно здрав,като си правя тестовете за базедовата болест и слава богу,не ме е сполетявала отново,а бях на 6 хапчета Метизол.

 3. 2.

  Забравих да кажа към по горното за Базедовата болест,че съм практикувал и пиенето на урина.Най-силен автор в тази област Генадий Малахов,след това Пол Брег, най -слаб за съжаление е метода на Лидия Ковачева,защото първите автори са подрастични и лекуват дори Рак ,а последната слаби форми на заболявания и подържане на тонуса.Имам по няколко книги от тях метода на гладуването го ползувам от поне 20г.

 4. 3.

  Относно гладуването на вода, къде го проведохте? Бихте ли ми писали на i_reni@mail.bg. Моля Ви!

 5. 4.

  Единствено спасение е лекуването с глад храните съдържат,много нитрати но не всеки го разбира . За някой хора на този свят най-важно е яденето,но ако си замисли,че не това е най-правилния начин на живот . Колкото повече гладуваш ,толкова по лесно организма се справя с натрупаните нитрати в него.

 6. 5.

  Може ли и към мен да се сведе информация за гладуването? Къде се провежда ? Под лекарски контрол ли е ?

 7. 6.

  искаха да ми махат жлъчката ,камъните в нея ми правеха проблем-почнах великденските пости три дни на вода и седем на ябълков сок е изчисти се....

 8. 7.

  Гладуването не е ли противопоказно при Базедова болест?

 9. 8.

  Гладувал съм няколко пъти само на вода, включително и в момента карам 7 дни. Няма нищо сложно, не се стрхувайте. Важно е само да си решил и да не влагаш излишни емоции. Аз работя, шофирам по 600 км на ден и стоя на една маса с хранещи се хора. Всичко е във вас, зависи искате ли да се изчистите. Успех на всички!

 10. 9.

  натрупал съм доста килограми след прекаран инфаркт,имам и стенд ,Някой би ли ми казал дали е добре да премина към гладуване защото вече несе понасям станал съм непохватен от излишните килограмикоито не с никак малко сега тежа 105 кг/Моляви дайте ми съвет как да почна или е опасно да почвам ? Благодаря ви предварително

 11. 10.

  Blagodarenie na gladuvaneto we izlekuvah of kup bolesti ,kato pankreatit,iazva,diabetes,kravno I Dr.Nimah drug izbor osven da riskuvam I da probvam,zashtoto neviarvam na narodnata medicinal inikoga he Sam oil hapheta .niama I da pia zashtoto oshte he Sam huval niakoi da we e izlekuval.

 12. 11.

  гладувала съм с вода и клизми 7 и 10 дни по димитьр станев

 13. 12.

  Гладувал съм няколко пъти по 16-21 дни. В момента гладувам и съм на 9-ти ден от планирани 21 минимум или 28 максимум дни. Пия само вода и чай с малко мед. Причината: повишено тегло, високо кръвно, кръвна захар, задъхване, шум в ушите, задържане на вода и подуване на глезените и др.

 14. 13.

  Гладувала съм много пъти . Последният 33 дни по метода на л. Ковачева. Чувствам се страхотно. На вода само 1 до 3 дни.сега 2 пъти в седмицата правя разтоварване за да поддържам здравето си . Единственото ,което установих -всичко е в главата и Тялото се нуждае от съвсем малко ХРАНА,останалото е само просто чревоугодство .

 15. 14.

  Така е

 16. 15.

  Гладуването лекува ли ставни проблеми?

 17. 16.

  Човек, вие луди ли сте?!,, защо като сме болни, не ни се яде? " - защото организма се чувства слаб.... Като го отслабиш допълнително с глад как очакваш да се оправиш?! Я се чуйте.... Гладуване 7 - 10 дни?! Това е екстремизъм, човешкото тяло не е създадено да се подлага постоянно на такива глупости, от един път може да е смъртоносно, камо ли пък постоянно. Я яжте пловоде зеленчуци И МЕСО... и стига глупости.
  Чухте ли, че преди време имаше една майка, която завела 5 годишното си дете на лекар, и се оплакала, че след като я държала гладна и жадна в продължение на седмица, детето не се оправяло??? Чудя се защо ли.... Да ви се невиди на такива гладуващи, и разни хора подлагащи се под думи, завършващи на "-ган, - нец, - вояд и пр..."

 18. 17.

  Последното изказване може да е само на човек, не пропуснал и едно хранене в живота си.

Подобни статии

Лекуване с оцет

Лекуване с оцет

Оцетът е мощно лечебно средство, при това винаги ни е под ръка. Познат от древността, той има незаме...
Лекуване с черен пипер

Лекуване с черен пипер

Черният пипер в народната медицина намира приложение главно за загряване при простуда. Предлагаме ня...
Лекуване с тамян

Лекуване с тамян

Обикновен тамян Болки в бъбреците Пие се отвара от овес - 1 винена чаша овес се залива с 1 л вод...
Лекуване нишадър

Лекуване нишадър

Нишадъра (амониевия хлорид) намира широко приложение в народната медицина. Предлагаме някои най-попу...
Лекуване със салицил

Лекуване със салицил

Простуда, болки в тялото В 500 г газ се настъргват 20 диви кестена. Добавя се 1 супена лъжица сал...