Назад  |   Начало  »  Алтернативно лечение  »  Народно лечение  »  Лекуване с домашни средс...  »  Как да си направим натурално домашно приспивателно

Как да си направим натурално домашно приспивателно

Как да си направим натурално домашно приспивателно

Безсънието е един от най-често срещаните здравословни проблеми в световен мащаб. Милиони хора не могат да си починат пълноценно и усещат хронична умора, тъй като имат проблеми със съня. Това е сериозен проблем, който не бива да се подценява, тъй като може да има множество странични негативни ефекти. 

Безсънието причинява загуби в размер на 63 милиарда долара годишно, заради понижената работоспособност на хората. Повечето пациенти страдащи от безсъние използват лекарства, за да се справят с този проблем. Лекарствата обаче имат много странични ефекти, като киселини, проблеми с концентрацията, запек, замаяност и потенциално пристрастяване.

От друга страна, съществуват изключително ефективни, естествени алтернативи на фармацавтичните продукти, които могат да ви помогнат да се борите с безсънието и най-накрая да се радвате на дълъг, комфортен и здравословен сън.
Всичко, от което се нуждаете са няколко естествени съставки и ще забравите с проблемите с безсънието, които имате през нощта.

Рецепта за естествена борба с безсънието

Съставки:

 • 200 мл. органично прясно мляко, без хормони
 • 1 чаена лъжичка мед
 • 1 капка чист екстракт от ванилия

Как да приготвите домашното приспивателно:

Загрейте млякото в тенджера или канче, но го присипете в чаша, преди да е завряло. След това добавете мед и валиния и разбъркайте добре. Изпийте течността бавно точно преди да си легнете. Това е всичко!

Ефективността на тази напитка се дължи на чудодейните ефекти на нейните съставки. Те насърчават здравословния сън, помагат на тялото да се отпусне и по естествен начин да влезе в режим за спане.

Прясно мляко

Органичното прясно мляко е с високо съдържание на протеини. Млякото съдържа и триптофан, аминокиселина, която помага за съня. Тази аминокиселина стимулира производството на серотонин и мелатонин и по този начин причинява леки седативни ефекти.

Пчелен мед

Пчелния мед има доказано мощни свойства да помага на организма да си почива. Той всъщност насърчава производството на съставен гликоген, който е от съществено значение за правилното функциониране на черния дроб, докато си почиваме. Нивата на гликоген намаляват през деня и това може да накара мозъка да се събуди през нощта, заради глад за храни, съдържащи гликоген. Медът също така стимулира реакция, която подобрява освобождаването на мелатонин в мозъка.

Екстракт от Ванилия

Изследванията показват, че аромата на ванилия отпуска ума и намалява тревожността. Безсънието може да бъде резултат и от респираторно заболяване като сънна апнея, а ванилията е много полезна и в този случай. Според изследване, проведено във Франция, излагането на ванилия намаля с до 36% случаите на сънна апнея още от първия ден.

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки
прегледи 4989

Препоръчани продукти

Коментари за Как да си направим натурално домашно приспивателно

  Подобни статии

  Уринолечение

  Уринолечение

  През февруари 1996 година беше свикана първата световна конференция по уринотерапия. Целта на този ф...
  Лекуване с глад

  Лекуване с глад

  Едно от най-големите открития е способността на човека да излекува сам себе си, да подмлади организм...
  Тета лечение

  Тета лечение

  Какво представлява този метод? Името на метода произлиза от мозъчната честота Тета. Тя варира от (4...
  Четков масаж

  Четков масаж

  Сухият четков масаж се препоръчва при ишиас, ревматизъм, подагра, изпотяване, неврастения, хипертони...
  Движение и здраве

  Движение и здраве

  Ходенето - най-обикновеният и общодостъпен спорт, придоби особено значение в нашето механизирано вре...