Назад  |   Начало  »  Алтернативно лечение  »  Народно лечение  »  Лечебни растения  »  Българската билка бабини зъби - източник на здраве, сила и дълголетие

Българската билка бабини зъби - източник на здраве, сила и дълголетие

Българската билка бабини зъби - източник на здраве, сила и дълголетие

Чували ли сте за вълшебната билка Бабини зъби? Ако – не, ей сега, само след ред разстояние ще ви разкажем за нея. Става дума за едногодишно растение, което наистина обича топлия климат и се среща най-вече в Южна България и по Черноморието.
Стъблата му са тънки и дълги, цветчетата са дребни и с цвят на узрял лимон, а плодът – едър и покрит с шипове. Макар че не впечатлява кой знае колко с визия, растението, известно с латинското наименование Tribulus terrestris, от древни времена съществува в топ списъка на лечителите и се гордее със завиден здравословен профил.
Ползите
Листата и цветовете му съдържат коктейл от незамени фитонутриенти, които заедно се трудят за постигане на добри здравословни резултати. Нещо повече, доказано е, че екстрактът от билката отлично повлиява функционирането на половата система, стимулирайки производството на два важни хормона: лутеинизиращ (LH) и фоликулостимулиращ (FSH). Лутеинизиращият хормон има нелеката задача да отговаря за производството на тестостерон, като покачва неговите нива в рамките на физиологичните граници. От своя страна пък, фоликулостимулиращият хормон регулира узряването на сперматозиодите.
От различни изследвания става ясно пък, че редовният прием на плодовете на Бабините зъби гарантира намаляване на оксидативния стрес в организма и повишава издръжливостта.
Да обобщим:
Безапелационно билката помага на мачовците значително да подобрят представянето си в интимните отношения и дава сериозни заявки за увеличаване на тяхната потентност.  Добрата новина е, че Tribulus terrestris прави добра услуга и на дамите – допринася за хормоналния баланс, подпомага метаболитните функции, възпрепятства натрупването на мазнини и е наистина, ама наистина добър приятел в борбата с излишните килограми. Бонусът е, че облекчава неприятните усещания и болка по време на месечния цикъл.
Най-готиното е, че всички хубави страни на вълшебното растение ще откриете в добавката Трибулус Макс на Цветита Хербал – продуктът представлява водно-спиртен екстракт от Tribulus Teresttris и е разработен по специална технология от висококачествена българска суровина. Приемът на добавката е лесен и приятен, много подходящ и за спортуващи хора, които има нужда подобрят издръжливостта си в спортните цели. 

Рейтинг: 3.8/5 на базата на 5 оценки
прегледи 17271

Препоръчани продукти

Коментари за Българската билка бабини зъби - източник на здраве, сила и дълголетие

  Подобни статии

  Четков масаж

  Четков масаж

  Сухият четков масаж се препоръчва при ишиас, ревматизъм, подагра, изпотяване, неврастения, хипертони...
  Движение и здраве

  Движение и здраве

  Ходенето - най-обикновеният и общодостъпен спорт, придоби особено значение в нашето механизирано вре...
  Дишане и здраве

  Дишане и здраве

  Дишането, тоест поемането на кислород от белите дробове и издишването -изхвърлянето на въглероден дв...