Лекуване с тамян

Лекуване с тамян

Обикновен тамян

Болки в бъбреците

 • Пие се отвара от овес - 1 винена чаша овес се залива с 1 л вода. Вари се, докато водата остане наполовина. Взема се 1 зърно тамян и се изпива наведнъж - 250 г овесена отвара и тамяна. Пие се в продължение на 9 дена - сутрин и вечер.

Пневмония

 • От 1 чаена чаша брашно, 1 жълтък и 1/2 чаена чаша прясно мляко се замесва питка и се поръсва със ситно счукан тамян. Поставя се на болната страна и добре се завързва с вълнена кърпа. Щом мястото се зачерви, се сваля. Прави се няколко вечери подред. Помага и при плеврит.

Бял тамян

Шипове

 • 1 равна супена лъжица сварен боб се разбърква добре с 6-7 зърна бял тамян. Болните места се мажат вечер, завиват се с вълнена кърпа и така се преспива. Сутрин се почиства и измива.

Да не се забравя, че когато тамянът се приема вътрешно, не трябва да се допира до зъбите, защото те почерняват от него!

Астматичен бронхит

 • Издълбават се 3 ябълки. Във всяка се слага по 1 бучка бял тамян, захлупва се с отрязаното парче и се пече във фурната. Сутрин, обяд и вечер се изяжда по 1 ябълка 30 минути преди хранене. Лечението трае 5 дена без прекъсване. Да се пазят зъбите! Почерняват от тамяна!

Силна простуда

 • Непрана вълна се поръсва с 1 супена лъжица винен оцет и 1 пакетче бял тамян. Слага се на гърдите на болния. Помага и при възпаление на белите дробове и затруднено дишане.

Шипове

 • 2 пакетчета бял тамян (счукан или смлян) се сипва в 2 супени лъжици ябълков оцет. Сместа се слага върху парче вълнен плат и се поставя върху шипа. Преспива се с компреса.
 • В 2 л ябълков оцет се добавят 2 пакетчета сода бикарбонат и 10 пакетчета смлян бял тамян. В продължение на 30 дена всяка вечер се прави компрес на болното място. Лечението е ефикасно и при плексит.
 • В 1 чаена чаша пчелен мед се разбъркват 5-6 стрити зърна бял тамян. Вечер сместа се налага на болното място и се превързва с вълнен шал.
 • 1 пакетче бял тамян се стрива и се смесва с 3 белтъка и 1 чаена чаша ракия първак. Разстила се върху плат и се налага на болното място. Покрива се с найлон и се превързва върху болното място.
 • 2 пакетчета бял тамян се счукват и се заливат с 1 чаена чаша медицински спирт. Разбъркват се много добре. В продължение поне на 2 седмици всяка вечер се прави компрес на болното място.

Възпалени бъбреци

 • Разтопяват се без да завират 25 г бял тамян, 25 г пчелен восък, 40 г медицинска дъвка и 100 г зехтин. След изстиване на сместа се правят ситни като царевични зърна топчета. 3 пъти дневно 20 минути преди хранене се изяжда по 1 топче.
 • 1 пакетче бял тамян и 1 пакетче медицинска дъвка се смилат на прах. 21 смокини се разцепват и поръсват с праха. Лечението трае 20 дена - всеки ден 20 минути преди хранене 3 пъти дневно болният трябва да изяжда по 1 смокиня.
5.0, 1 гласа
прегледи 25480

Коментари за Лекуване с тамян

 1. 1.

  за камъни в бъбреците. всякеки ден се пие по 1 зрънце тамян - 1 пакетче. камъните се изхвърлят. изпробвано е .

 2. 2.

  Тамяна не бивало да попада върху зъбите, защото ги разяждал. Зрънцето се слагало или в къшей хляб или в празна капсулка от някакво хапче/антибиотик/ и така се поглъщал

 3. 3.

  коментар

 4. 4.

  аз имам камък в пикочния мехур можели да стопи тия зринца от бял ТАМЯН

 5. 5.

  аз изпиках камък от пикочния мехур за 3 дни със следната рецепта: три стръка живовлек с корените се поставят в една бутилка от 0.5 литра бира. След 2 часа изпивате течността от първата бира и още две бири. След три дни стана чудото без болки и неприятни усещания. Не съм повтарял процедурата само съм взимал пред тези три дни нош-па и уренал форте. Дори и да не ви помогне със сигурност няма да Ви навреди....но на мен и мой близък помогна. ..дано и на Вас.

 6. 6.

  Антоний Пенчев /Тони/ рецептата с тамяна помогна на мен ,а по-късно и на мои близки и приятели. Не съм усетил болки.Докторите също знаят за ефекта на тамяна, но крият и не казват!!! Повече от три години откакто съм ползвал тамяна - странични ефекти не съм усетил!!!

 7. 7.

  Не става ясно,откъде да си купим......

 8. 8.

  Във всяка черква продават бял тамян -по 50ст. Пакетчето

Препоръчани продукти

Подобни статии

Лекуване с ракия

Лекуване с ракия

Бронхит  Прави се настойка от 500 г ракия, 10 счукани карамфилчета, 10 г счукана дъвка от аптекат...

Лекуване със сол

Лекуване със сол

Солта в народните рецепта се и препоръчва най-вече при шипове и простудни заболявания. Главоболие  ...

Лекуване със сяра

Лекуване със сяра

Болки в стомаха  Вземат се равни части медицинска сяра, сода бикарбонат и захар. Размесват се доб...

...

NewAge.bg набира автори на статии.
Ако желаете да споделите вашите знания пред голяма аудитория и да бъдете част от нас пишете ни.
Благодарим на всички приятели, които помагат любов