Лекуване с тамян

Лекуване с тамян

Обикновен тамян

Болки в бъбреците

 • Пие се отвара от овес - 1 винена чаша овес се залива с 1 л вода. Вари се, докато водата остане наполовина. Взема се 1 зърно тамян и се изпива наведнъж - 250 г овесена отвара и тамяна. Пие се в продължение на 9 дена - сутрин и вечер.

Пневмония

 • От 1 чаена чаша брашно, 1 жълтък и 1/2 чаена чаша прясно мляко се замесва питка и се поръсва със ситно счукан тамян. Поставя се на болната страна и добре се завързва с вълнена кърпа. Щом мястото се зачерви, се сваля. Прави се няколко вечери подред. Помага и при плеврит.

Бял тамян

Шипове

 • 1 равна супена лъжица сварен боб се разбърква добре с 6-7 зърна бял тамян. Болните места се мажат вечер, завиват се с вълнена кърпа и така се преспива. Сутрин се почиства и измива.

Да не се забравя, че когато тамянът се приема вътрешно, не трябва да се допира до зъбите, защото те почерняват от него!

Астматичен бронхит

 • Издълбават се 3 ябълки. Във всяка се слага по 1 бучка бял тамян, захлупва се с отрязаното парче и се пече във фурната. Сутрин, обяд и вечер се изяжда по 1 ябълка 30 минути преди хранене. Лечението трае 5 дена без прекъсване. Да се пазят зъбите! Почерняват от тамяна!

Силна простуда

 • Непрана вълна се поръсва с 1 супена лъжица винен оцет и 1 пакетче бял тамян. Слага се на гърдите на болния. Помага и при възпаление на белите дробове и затруднено дишане.

Шипове

 • 2 пакетчета бял тамян (счукан или смлян) се сипва в 2 супени лъжици ябълков оцет. Сместа се слага върху парче вълнен плат и се поставя върху шипа. Преспива се с компреса.
 • В 2 л ябълков оцет се добавят 2 пакетчета сода бикарбонат и 10 пакетчета смлян бял тамян. В продължение на 30 дена всяка вечер се прави компрес на болното място. Лечението е ефикасно и при плексит.
 • В 1 чаена чаша пчелен мед се разбъркват 5-6 стрити зърна бял тамян. Вечер сместа се налага на болното място и се превързва с вълнен шал.
 • 1 пакетче бял тамян се стрива и се смесва с 3 белтъка и 1 чаена чаша ракия първак. Разстила се върху плат и се налага на болното място. Покрива се с найлон и се превързва върху болното място.
 • 2 пакетчета бял тамян се счукват и се заливат с 1 чаена чаша медицински спирт. Разбъркват се много добре. В продължение поне на 2 седмици всяка вечер се прави компрес на болното място.

Възпалени бъбреци

 • Разтопяват се без да завират 25 г бял тамян, 25 г пчелен восък, 40 г медицинска дъвка и 100 г зехтин. След изстиване на сместа се правят ситни като царевични зърна топчета. 3 пъти дневно 20 минути преди хранене се изяжда по 1 топче.
 • 1 пакетче бял тамян и 1 пакетче медицинска дъвка се смилат на прах. 21 смокини се разцепват и поръсват с праха. Лечението трае 20 дена - всеки ден 20 минути преди хранене 3 пъти дневно болният трябва да изяжда по 1 смокиня.
5.0, 1 гласа
прегледи 28253

Коментари за Лекуване с тамян

 1. 1.

  за камъни в бъбреците. всякеки ден се пие по 1 зрънце тамян - 1 пакетче. камъните се изхвърлят. изпробвано е .

 2. 2.

  Тамяна не бивало да попада върху зъбите, защото ги разяждал. Зрънцето се слагало или в къшей хляб или в празна капсулка от някакво хапче/антибиотик/ и така се поглъщал

 3. 3.

  коментар

 4. 4.

  аз имам камък в пикочния мехур можели да стопи тия зринца от бял ТАМЯН

 5. 5.

  аз изпиках камък от пикочния мехур за 3 дни със следната рецепта: три стръка живовлек с корените се поставят в една бутилка от 0.5 литра бира. След 2 часа изпивате течността от първата бира и още две бири. След три дни стана чудото без болки и неприятни усещания. Не съм повтарял процедурата само съм взимал пред тези три дни нош-па и уренал форте. Дори и да не ви помогне със сигурност няма да Ви навреди....но на мен и мой близък помогна. ..дано и на Вас.

 6. 6.

  Антоний Пенчев /Тони/ рецептата с тамяна помогна на мен ,а по-късно и на мои близки и приятели. Не съм усетил болки.Докторите също знаят за ефекта на тамяна, но крият и не казват!!! Повече от три години откакто съм ползвал тамяна - странични ефекти не съм усетил!!!

 7. 7.

  Не става ясно,откъде да си купим......

 8. 8.

  Във всяка черква продават бял тамян -по 50ст. Пакетчето

 9. 9.

  За лечение трябва да се пие тамян от Оман. Това е единственото място в света, където расте дървото от което е смолата. Има и индийски тамян, който е от друг вид дърво, но пак става за пиене. Всичко останало е ментета..... Гръцкият, който се продава в църквите е някаква синтетика. Четете в интернет, има много написано за тамяна, видовете и лечението.

Препоръчани продукти

Подобни статии

Лекуване с трици

Лекуване с трици

Пшеничени или ръжени трици се слагат във вода (2 л вода, 1 непълна чаена чаша трици) и се варят на...

Лекуване със стипца

Лекуване със стипца

Стипца на прах или разтворена във вода действа стягащо, спира кръвта при порязване, почиства гнойни ...

Лекуване със свинска мас

Лекуване със свинска мас

Свинската мас, предимно несолена или промита в 9 води, намира голямо приложение в нашата народна мед...

...

NewAge.bg набира автори на статии.
Ако желаете да споделите вашите знания пред голяма аудитория и да бъдете част от нас пишете ни.
Благодарим на всички приятели, които помагат любов