Назад до Лекуване с мед

Лекуване с мед

  1. Лекуване с мед
  2. Лекуване на дихателната система с мед
  3. Лекуване на очни и болести на носоглътката с мед
  4. Лекуване на стомашни болести с мед
  5. Лекуване сърдечно-съдови заболявания с мед
  6. Лекуване на болести на кръвта и нервната система с мед
  7. Лекуване болести на опорно-двигателния апарат с мед
  8. Лекуване на бъбречни заболявания с мед
  9. Лекуване на чернодробни и жлъчни болести с мед
  10. Използване на мед при кърмене и гинекологични заболявания
  11. Какво още може да се направи с мед

Лекуване болести на опорно-двигателния апарат с мед

Болести на опорно-двигателния апарат

Шипове

  • Приготвя се мехлем от 4 супени лъжици морска сол, 3 супени лъжици настърган домашен сапун, 3 супени лъжици мед и 1 супена лъжица свинска мас. Болното място се намазва и превързва. Превръзката се сваля след 2 дена. Почива се 2 дена и лечението продължава по същия начин.
  • Ленен или памучен плат се намазва с мед и се поръсва обилно със силен тютюн. Болезнените места се превързват. Платът се покрива с вестник и се превързва с вълнен шал. Преспива се с компреса. Лечението се провежда 10 вечери без прекъсване. Помага и при артритни и ревматични заболявания.
  • Няколко тютюневи листа се намазват с мед се слагат върху болезненото място. Държат се до изсъхване. След почистване процедурата се повтаря.

Внимание! Да не се прилага при шипове на врата!

  • Тютюнев лист се намазва с мед и се поръсва със сяра. Залепва се върху шипа. Прави се съгреваещ компрес и се приспива с него. Сутринта мястото се почиства и измива с топла вода. Лечението продължава 20 дена, като се прави през ден.
  • Опаковата страна на лист от репей се намазва с мед и се държи върху шипа до изсъхване. След това се слага свеж лист. Лечението продължава 2 седмици.
  • Върху шипа се поставя намазан с мед орехов лист и се превързва. Преспива се с него. Лечението продължава 10 дена.

Артрит

  • Разбъркват се 1 бурканче (от детско пюре) мед и 50 г сяра. Получената смес се втрива в болезнените места. Прави се лека превръзка, с която се преспива.
  • В 1 супена лъжица ябълков оцет се разтваря 1 супена лъжица мед и се изпива.

Ревматизъм

  • Болният се разтрива със смес от 1 и 1/2 чаена чаша прясно изцеден сок от черна ряпа, 1 чаена чаша мед, 1/2 чаена чаша силна ракия и 1 равна супена лъжица счукана морска сол.
  • Листа от тютюн (може и сухи) се на-мазват с мед, слагат се върху ходилата и се превързват. Обува се чорап, за да не падне превръзката през нощта. Лечението се прилага 5 нощи без прекъсване.
  • В продължение на седмица всяка вечер болезнените места се намазват с мед, посипват се със счукана морска сол, покриват се с парче ленен или памучен плат, върху него се поставя хартия и се прави превръзка с вълнен шал.
  • В ракия-първак се накъсват по-едри тютюневи листа. Киснат 6-7 часа, изваждат се, намазват се с мед, поръсват се с черен пипер и се налагат на болезнените места.
  • Настъргва се хрян, разбърква се с малко мед. Болният се разтрива със сместа. Лекът помага и при подагра и артрит.
  • В 500 г вода се варят 15 минути на слаб огън стрък бял пелин и стрък бял равнец. След изстиване отварата се прецежда. Добавя се 2 супени лъжици мед. Приема се по 1 кафена чашка 3 пъти дневно преди хранене.
Рейтинг:
2.7/5 на базата на 3 оценки

Отзиви

До тер има ефект
Въпрос
Здравейте, някой може ли да ми каже тези промивки с лайка как се правят (от първата рецепта)? Вътрешни с душ или просто изплакване? Мерси предварително.
брезана
медът е много по-полезен от Мартина
При смесването на зехтин с мед и медицинската дъвка само за няколко минути зехтина се отделя и изплува отгоре,т.е. смесвснето е невъзможно. Някой правил ли е тази рецепта?
Анонимен
Do Ter:da ima efekt i to mnogo burz.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...