PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Лекуване с домашни средства

Как да си направим натурално домашно приспивателно

Безсънието е един от най-често срещаните здравословни проблеми в световен мащаб. Милиони хора не могат да си починат пълноценно и усещат хронична умора, тъй като имат проблеми със съня. Това е сериозен проблем, който не бива да се подценява, тъй като може да има множество странични негативни ефекти. 

Безсънието причинява загуби в размер на 63 милиарда долара годишно, заради понижената работоспособност на хората. Повечето пациенти страдащи от безсъние използват лекарства, за да се справят с този проблем. Лекарствата обаче имат много странични ефекти, като киселини, проблеми с концентрацията, запек, замаяност и потенциално пристрастяване.

От друга страна, съществуват изключително ефективни, естествени алтернативи на фармацавтичните продукти, които могат да ви помогнат да се борите с безсънието и най-накрая да се радвате на дълъг, комфортен и здравословен сън.
Всичко, от което се нуждаете са няколко естествени съставки и ще забравите с проблемите с безсънието, които имате през нощта.

Рецепта за естествена борба с безсънието

Съставки:

  • 200 мл. органично прясно мляко, без хормони
  • 1 чаена лъжичка мед
  • 1 капка чист екстракт от ванилия

Как да приготвите домашното приспивателно:

Загрейте млякото в тенджера или канче, но го присипете в чаша, преди да е завряло. След това добавете мед и валиния и разбъркайте добре. Изпийте течността бавно точно преди да си легнете. Това е всичко!

Ефективността на тази напитка се дължи на чудодейните ефекти на нейните съставки. Те насърчават здравословния сън, помагат на тялото да се отпусне и по естествен начин да влезе в режим за спане.

Прясно мляко

Органичното прясно мляко е с високо съдържание на протеини. Млякото съдържа и триптофан, аминокиселина, която помага за съня. Тази аминокиселина стимулира производството на серотонин и мелатонин и по този начин причинява леки седативни ефекти.

Пчелен мед

Пчелния мед има доказано мощни свойства да помага на организма да си почива. Той всъщност насърчава производството на съставен гликоген, който е от съществено значение за правилното функциониране на черния дроб, докато си почиваме. Нивата на гликоген намаляват през деня и това може да накара мозъка да се събуди през нощта, заради глад за храни, съдържащи гликоген. Медът също така стимулира реакция, която подобрява освобождаването на мелатонин в мозъка.

Екстракт от Ванилия

Изследванията показват, че аромата на ванилия отпуска ума и намалява тревожността. Безсънието може да бъде резултат и от респираторно заболяване като сънна апнея, а ванилията е много полезна и в този случай. Според изследване, проведено във Франция, излагането на ванилия намаля с до 36% случаите на сънна апнея още от първия ден.

Рейтинг:

Отзиви

Коментирай
loading...